lauantai 10. marraskuuta 2012

Grey Gardens

Kaikille, joita vähääkään kiehtoo muun muassa rappio, muutos, rakennukset, taiteilijahaaveet, Uuden Englannin seurapiirit ja persoonallisuudet, suosittelen lämpimästi illan Teemalauantaita Grey Gardens - tarua ja totta (Yle Teema klo 21).

Grey Gardens -dokumentti vuodelta 1975 (ohj. Albert ja David Maysles) kertoo oivallisesti vanhan maailman muutoksesta ja ihmisten sopeutumisesta elämään uudessa tilanteessa. Päähenkilöinä kaksi oman aikansa it-tyttöä, Edith Beale vanhempi ja nuorempi, jotka jatkavat omaa eksentristä tulkintaansa yläluokkaisesta elämästä rappeutuneessa talossa New Yorkin East Hamptonilla, tilanteessa jossa sekä status että raha ovat menneet menojaan jo aikapäiviä sitten.

Ensin Teemalauantai näyttää varsin onnistuneen fiktiivisen tulkinnan aiheesta vuodelta 2009, jossa muistaakseni käytetään myös dokumenttielokuvan kuvamateriaalia. Drew Barrymore ja Jessica Lange ovat loistavia pääosissa. Varsinainen dokumenttielokuva esitetään heti tämän elokuvan perään.Valokuva dokumentin virallisilta sivuita: http://www.mayslesfilms.com/films/films/greygardens.html

 ----
Lisäys 12.11.2012: Muistin sekä oikein että väärin. Fiktiivisessä elokuvassa näytettiin pätkiä dokumenttielokuvasta, mutta ne olivat saman työryhmän dramatisointeja, eivät alkuperäisen dokumentin materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti