keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Museoblogeja?

 Suomen museoliitto teki palveluksen kokoamalla museoiden ja muiden muistiorganisaatioiden ylläpitämiä blogeja yhteen postaukseen ja oman bloginsa sivupalkkiin. Varmasti moni muukin bloggaava museoiden ystävä tai museoammattilainen on tästä hyvin kiitollinen. Kuitenkin kaipaan luettavaksi myös hyviä yksityishenkilöiden pitämiä blogeja, joissa käsitellään museoaiheita. Varsinaisia pelkkiin museoihin keskittyviä blogeja luultavasti löytyy vähän, jos ollenkaan. Tällaisia blogeja on ollut, mutta ne ovat jääneet päivittämättä jo kauan sitten. Osin tätä tyhjiötä paikatakseni halusin itsekin aloittaa blogin, jossa käsitellään muiden muassa myös museoaiheita. Kulttuuriin yleisesti painottuvia blogeja on paljon, ja toivonkin, että te lukijat voisitte vinkata tuonne kommenttiosioon sellaisia hyväksi havaitsemianne yksityishenkilöiden blogeja, joissa käsitellään merkittävässä määrin museo- tai näyttelyaiheita. Muutaman suosikin olen jo löytänyt, mutta toivon mukaan löytäisin vinkeistänne paljon uutta kiinnostavaa seurattavaa!

9 kommenttia:

 1. Varsinaiset museoita ja näyttelyitä käsittelevät yksityishenkilöiden blogit ovat tosiaan kiven alla tai niitä ei yksinkertaisesti vain ole. Seuraan joidenkin taiteilijoiden omasta työskentelystään kertovia blogeja, mutta ehkä näyttely- ja taiteilijuusaiheita sivuten mieleeni tuli Pekka Hannulan Luovuksissa blogi:

  http://luovuksissa.blogspot.fi/

  Taidenäyttelykritiikkejä blogimaailmaan kirjoittelee Raisa, Nokkonen blogissaan:

  http://nokkonen.wordpress.com/

  VastaaPoista
 2. Ainiin,pitää vinkata vielä Kulttuuriviljelmä blogista jos et ole siihen vielä tutustunut:

  http://kulttuuriviljelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kaikista vinkeistä, arvelinkin että sinulla saattaisi olla hihassa muutama!

   Poista
 3. Ihan uusimpana törmäsin eilen tämmöiseen:
  "Pääasiassa autolla liikkuvan perheenäidin havaintoja ja vinkkejä erilaisista kohteista. Museot, kirkot, kaupat, näyttelyt, puistot - kaikki kelpaa."

  http://sikseskiva.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kiva, että keräät näitä. Hyvä idea. Hietzu tuolla jo vinkkasi omia kirjoituksiani. Minä seuraan mm. näitä blogeja, joissa käsitellään myös museoita (historiallisia ja taidemuseoita)
  http://kaponieeri.blogspot.fi/
  http://hurmioitunut.blogspot.fi/

  Sikseskivan kirjoittaja Mari J

  VastaaPoista
 5. Omassa blogissani museoaiheisia tekstejä toisinaan: http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.fi/search/label/museot

  VastaaPoista